A ËSHTË ACIDI LAKTIK EKSFOLJANTI I DUHUR PËR JU?

Me acidet eksfoljante gjithnjë të pranishme në rutinat tona të kujdesit të lëkurës, ne e dimë që acidi laktik eksfoljon, hidraton dhe e bën lëkurën të shkëlqejë.

Acidi Laktik

Acidi Laktik futet nën çadrën e acideve alfa-hidroksi (AHA), të cilat janë të njohura për shkëputjen e qelizave të vdekura nga shtresa e sipërme e lëkurës.

Shpesh citohet si alternativë e butë e acidit glikolik, për shkak të madhësisë së saj më të madhe të molekulës, acidi laktik eksfoljon lëkurën, duke e hidratuar njëkohësisht. Si një AHA, acidi laktik rrit prodhimin e qelizave natyrore të lëkurës, duke stimuluar prodhimin e kolagjenit, zbehur hiperpigmentimin, linjat e imëta dhe rrudhat.

Kur qelizat e vdekura nuk mund të largohen natyralisht, lëkura bllokohet dhe gradualisht poret mund të zmadhohen. Acidi laktik ndihmon lëkurën të eksfoljohet, gjë që normalizon dhe ekuilibron sipërfaqen e lëkurës, si dhe poret.

Eksfoljantet0
Your Cart is empty