PSE DUHET PËRDORUR AVULLI MBI LËKURË?

Nëse lëkura juaj është vazhdimisht e thatë, e pajetë dhe e mbingarkuar ose edhe thjesht e lodhur, truku për një çehre të shëndetshme dhe me shkëlqim mund të jetë avullimi i fytyrës.

Si përdoret avulli mbi lëkurë?

Poret nuk hapen dhe mbyllen në të vërtetë, ato janë gjithmonë të hapura, avulli thjesht u jep poreve më elasticitet. Duhet theksuar se nxjerrja apo procesi i pastrimit të poreve të bllokuara duhet t’u lihet profesionistëve, por avullimi i rregullt ndihmon në shkrirjen e yndyrës dhe mbeturinave të bllokuara në pore dhe për t’i parandaluar mbledhjen e tyre në të ardhmen. Ekspertët njëzëri bien dakord se avullimi nga 5 deri në 10 minuta, dy deri në tri herë në javë, është ideal. Nxehtësia rrit mikroqarkullimin, që do të thotë se më shumë oksigjen dhe lëndë ushqyese mund të udhëtojnë në inde, duke rritur prodhimin e kolagjenit dhe elastinës dhe duke i dhënë një shkëlqim të pashoqë fytyrës. Vetë avulli shton hidratim të menjëhershëm, forcon barrierën natyrore të lëkurës dhe ndihmon gjithashtu për të zbehur linjat e imëta.

Është thelbësore të pastroni lëkurën tuaj plotësisht para dhe pas avullimit. Pastrimi përpara siguron që papastërtitë, ndotjet ose makeup-i të mos depërtojnë në pore. Pastrimi pas parandalon djersën nga avulli dhe papastërtitë e tjera nga inkurajimi i rritjes bakteriale, të cilat mund të shkaktojnë akne ose irritim lëkure.0
Your Cart is empty