Acidi Hialuronik

Këshilla

Shpjegimi i Produkteve

Acidi Hialuronik

Acidi Hialuronik është një substancë që shfaqet në lëkurë, e njohur për aftësinë e saj mahnitëse për të tërhequr dhe mbajtur mbi 1000 herë peshën e saj në lagështi. Rimbush lëkurën tuaj duke i dhënë asaj një pamje të shëndetshme dhe plot gjallëri.

Çfarë është Acidi Hialuronik?

Në botën e kujdesit për lëkurën, trendet vijnë dhe shkojnë (dhe shumë prej tyre kurrë nuk duhet të kishin arritur popullaritetin që kanë). Kërkimet shkencore tregojnë se Acidi Hialuronik nuk është vetëm një trend; përkundrazi, është një nga përbërësit më të mirë të kujdesit për lëkurën që mund të përdorni. Acidi Hialuronik është një glikozaminoglikan, një emër i zbukuruar për një substancë jetike që shfaqet natyralisht dhe është pjesë e matricës mbështetëse të lëkurës. Si glikozaminoglikani kryesor në lëkurë, Acidi Hialuronik punon për të mbajtur çdo aspekt të lëkurës të qëndrueshme,
të ruajtur dhe rigjeneruar vazhdimisht.

 

Acidi Hialuronik është gjithashtu një humektant, një kategori e përbërësve higroskopikë, që tërheqin lagështi nga medisi përreth. Humektantët shpesh gjenden në hidratues me bazë ujore, serume dhe produkte të tjera për kujdesin e lëkurës, për shkak të aftësisë së tyre në promovimin e hidratimit për të gjitha llojet e lëkurës, veçanërisht e dobishme për lëkurën e thatë dhe të dehidratuar. Acidi Hialuronik është gjithashtu një postbiotik, një përbërës që natyrshëm shfaqet pasi prishen probiotikët që gjenden në mikrobiomën e lëkurës. Studiuesit besojnë se kjo sinergji me lëkurën përbën një arsye
tjetër pse aplikimi i acidit hialuronik rezulton në një lëkurë më të shëndetshme, me pamje më të re, duke forcuar dhe ndihmuar rindërtimin e mikrobiomës unike të lëkurës suaj

Si Ndihmon Acidi Hialuronik në Lëkurën e Thatë dhe të Dehidratuar?

Magjia e bazuar në shkencë qëndron në aftësinë e Acidit Hialuronik për të risjellë në lëkurë shumë lagështi. Një gram Acidi Hialuronik mund të mbajë deri në gjashtë Litra ujë. Edhe më mbresëlënës është fakti se Acidi Hialuronik asnjëherë nuk e ushqen lëkurën me më shumë ujë se sa kërkohet.

Acidi Hialuronik mund të përmirësojë përmbajtjen e lagështisë përtej krahasimit. Ai gjithashtu rigjallëron shtresat e jashtme të sipërfaqes së lëkurës, në mënyrë që ato duken dhe ndihen më të buta, të hidratuara dhe më të shndritshme. Kjo menjëherë redukton shfaqjen e linjave të imëta dhe rrudhave.

0
Your Cart is empty