Arbutina

Këshilla

Shpjegimi i Produkteve

Arbutina

Arbutina mund të prodhohet në mënyrë sintetike ose të përftohet nga bimë si bearberry (uva-ursi) apo bimë të tjera dhe shfaq veti antioksiduese. Kërkimet shkencore kanë filluar ta vlerësojnë më shumë arbutinën në efektin e saj për të njëtrajtësuar tonin e lëkurës. Hulumtimet kanë treguar që versioni sintetik, i njohur kimikisht si deoksiarbutinë është më efektiv për një lëkurë të shndritshme dhe të njëtrajtshme sesa derivati natyral.

Për shkak se arbutina funksionon duke u zbërthyer në hidrokuinon, ajo gjithashtu ka meritë për përmirësimin e shfaqjes së njollave të errëta, që shkaktohen nga ekspozimi i pambrojtur ndaj diellit ose ndryshimeve trupore siç mund të ndodhin gjatë shtatzënësisë ose rrethanave të tjera. Mund të konsiderohet një alternativë e hidrokuinonit për ata me lëkura të ndjeshme, të cilët mund të mos jenë në gjendje ta tolerojnë këtë përbërës, në të njëjtën mënyrë që lëkura e disa njerëzve mund të tolerojë retinolin kozmetik, por jo retinoidet e farmacisë.

Referencë:

https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/plant-extracts/arbutin.html

0
Your Cart is empty