Glicerina

Këshilla

Shpjegimi i Produkteve

Glicerina

Në botën e kujdesit të lëkurës, ekzistojnë disa përbërës që marrin shumë pak vëmendje, por që mund të jenë jetike për performancën e një produkti të lëkurës. Glicerina është një përbërës i tillë! Përdorimet e glicerinës në kujdesin e lëkurës janë të shumta, por së pari, çfarë është glicerina?

 

Glicerina është një përbërës natyral i lëkurës së shëndetshme. Përftohet nga burimet bimore dhe shtazore ose sintetizohet në laboratorë. Glicerina është higroskopike, pra mund të tërheqë lagështinë nga ajri përreth dhe të ndihmojë për të mbajtur lagështinë në lëkurë. Një sinonim për higroskopik është humektant.

Studimet kanë treguar që glicerina imiton atë që njihet si faktori hidratues natyral i lëkurës (NMF), për këtë arsye është e pajtueshme me të gjitha llojet e lëkurës për të gjitha moshat.  Rinovimi i NMF është i rëndësishëm, sepse teksa plakemi dhe ekspozohemi ndaj mjedisit, faktori dobësohet.

Përfitimet nga Glicerina

 

Përfitimet e lëkurës janë të shumta, por kryesisht përfshijnë hidratimin e saj. Dobi të tjera janë:

  • Ndihmon për të mbrojtur lëkurën nga stresorët mjedisorë;
  • Forcimi i barrierës natyrale mbrojtëse;
  • Pamje më rinore për lëkurën;

Glicerina është gjithashtu e përfshirë në transportin dhe veprimtarinë e akuaporinave në sipërfaqen e lëkurës sonë. Akuaporinat janë proteina që kanalizojnë rrjedhën e substancave hidratuese vitale (përfshirë ujin dhe glicerinën) në shtresat e sipërme të lëkurës. Ato luajnë rol kryesor në ruajtjen e ekuilibrit të lagështirës së lëkurës.

0
Your Cart is empty