Krem Hidratues

Këshilla

Shpjegimi i Produkteve

Krem Hidratues

Në mënyrë që të hidratoni vërtet lëkurën e thatë, hidratuesi juaj duhet të përmbajë këto kategori përbërësish:

Antioksidantë

 

Antioksidantët luajnë një rol të rëndësishëm kur bëhet fjalë për zbutjen e lëkurës së thatë. Lëkura e thatë shpesh është rezultat i efekteve shkatërruese të ekspozimit në diell (një arsye më shumë për të përdorur një krem mbrojtës më spektër të gjerë) dhe faktorëve të tjerë mjedisorë. Kjo dalëngadalë dobëson aftësinë natyrale të lëkurës për të ruajtur lagështinë, për tu ripërtërirë dhe për të qenë fleksibël.

Antioksidantë e fuqishëm ndihmojnë në mbrojtjen e sipërfaqes së lëkurës nga përkeqësimi i mëtejshëm dhe mbrojtjen kundër stresorëve mjedisorë nga shenjat e dukshme të plakjes. Ju nuk mund të shpëtoni nga mjedisi, por mund ta mbroni lëkurën tuaj nga dëmi!

Për rezultate më të mira, vendosni një hidratues të formuluar me antioksidantë të shumtë për të zbutur lëkurën e thatë dhe për ta rigjeneruar.

Disa antioksidantë tërheqës: Ekstrakt i çajit jeshil, ekstrakt rrushi, resveratrol, vitaminë C, vitaminë E, epigallocatechin-3 gallate, superoksid dismutase, acid ferulik, kuercetinë, ekstrakt barishte të shelgut e të tjerë.

Përbërës Plotësues për Lëkurën

 

Përbërësit që plotësojnë lëkurën ndihmojnë në pasurimin e sipërfaqes së lëkurës, duke ndihmuar në tërheqjen e lagështisë dhe ruajtjen e saj. Ky përfitim mahnitës ndihmon lëkurën të duket dhe ndihet e butë dhe e gjallë.

Ka shumë përbërës plotësues në produktet e lëkurës duke përfshirë acidin hialuronik, ceramidet, glicerinën, AHA-të, acidin salicilik e të tjerë.

Emolientë

 

Emolientët janë lubrifikues që pengojnë humbjen e ujit dhe kanë efekte zbutëse dhe mbrojtëse mbi lëkurë. Mund të jenë të lëngshëm ose të një teksture më të plotë. Përfshijnë vajrat me bazë bimore jo aromatikë (vajrat aromatikë mund të jenë fatkeqësi për lëkurën) së bashku me gjalpin shea, gjalpin e kakaos, acidet yndyrore, acidin linoleik, acidin oleik, vajin e arrës së kokosit, etj. vaj aguliçe në mbrëmje, vaj luledielli dhe gjalpë mango.

Paketime Efektive

Pavarësisht sa i formular mirë një produkt, paketimi vulos nëse duhet ta përdorini apo jo. Shumica e antioksidantëve dhe shumë përbërësve të tjerë të dobishëm janë të ndjeshëm ndaj ajrit dhe dritës. Kavanozët transparentë ekspozojnë formulën ndaj këtyre faktorëve, duke shkaktuar humbjen e efektivitetit të tyre.

Referencë: Paula’s Choice

https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/dry-skin/what-your-moisturizer-must-contain.html

0
Your Cart is empty