Peptidet

Këshilla

Shpjegimi i Produkteve

Peptidet

Nëse nuk keni dëgjuar për përdorimin e peptideve në produktet e kujdesit të lëkurës, ne do t’ju tregojmë se çfarë keni humbur. Dobitë e peptideve janë të jashtëzakonshme.

 

Çfarë janë peptidet?

 

Peptidet janë fragmente proteinash. Më vete, ato përbëhen nga aminoacidet. Kur aminoacidet kombinohen në formacione të caktuara ato krijojnë peptide specifike (dhe ka qindra peptide), dhe kur peptidet formohen në një mënyrë të caktuar, ato formojnë proteina specifike.

Proteinat janë blloqet themelore ndërtimore të lëkurës. Pa peptide, rezultati është humbja e qëndrueshmërisë, shfaqja e rrudhave dhe ndryshimet në strukturën e lëkurës.

Studimet shkencore kanë treguar qartë se secila prej tyre punon në mënyra shumë specifike për të synuar një qëllim të caktuar të kujdesit të lëkurës. Peptidet ulin linjat e imëta dhe rrudhat më të dukshme, përmirësojnë barrierën natyrale mbrojtëse të lëkurës, i japin fleksibilitet lëkurës, ulin inflamacionin dhe mund të qetësojnë aknet.

 

Peptidet mund të jenë një shtesë e shkëlqyeshme në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën sepse ato mund të adresojnë kaq shumë shqetësime të lëkurës. Por, si me të gjithë përbërësit anti-plakje, qasja më e mirë është të përdorni produkte të tilla si hidratues dhe serume që përmbajnë një koktej përbërësish, si për shembull antioksidantë.

0
Your Cart is empty